AYBENÝZ TOP’U ÖLDÜREN SANIÐA AÐIRLAÞTIRILMIÞ MÜEBBET
Mersin’de dini nikahla birlikte yaþadýðý Aybeniz Top’u (24) boðarak öldürdüðü gerekçesiyle yargýlanan Hasan Fýrtýna (30), ‘kadýna karþý kasten öldürme’ suçundan indirimsiz aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýna çarptýrýldý.
Kararýn ardýndan Aybeniz Top’un annesi Leyla Topal, mahkeme salonunda alkýþ tutarak, "Adalet yerini buldu" dedi.
Olay, geçen yýl 20 Kasým’da merkez Toroslar ilçesine baðlý Akbelen Mahallesi’nde meydana geldi. Ýddiaya göre, Hasan Fýrtýna bir süre dini nikahla birlikte yaþadýðý ve 1 çocuk annesi olan Aybeniz Top’un kayýp olduðunu öne sürerek bir televizyon programýna katýldý. Ancak Aybeniz Top, programa baðlanarak kayýp olmadýðýný, Fýrtýna’dan kaçtýðýný ve ayrýlmak istediðini söyledi.
Programdan bir süre sonra Akbelen Mahallesi’nde bir araya gelen ikili arasýnda tartýþma çýktý. Tartýþmanýn büyümesi üzerine Hasan Fýrtýna, Aybeniz Top’u darbedip boðazýný sýktý. Çevredekilerin ihbarý üzerine olay yerine saðlýk ve polis ekipleri sevk edildi. Saðlýk ekipleri Aybeniz Top’un hayatýný kaybettiðini belirledi. Genç kadýnýn cenazesi, otopsi yapýlmak üzere morga kaldýrýldý. Olay sonrasý kaçan þüpheli Hasan Fýrtýna ise kýsa sürede otogarda yakalanarak tutuklandý.
Kara duruþmasý görüldü
Cumhuriyet savcýsý, esas hakkýndaki mütalaasýnda sanýðýn, ‘kadýna karþý kasten öldürme’ suçundan en aðýr þekilde cezalandýrýlmasýný talep etti.
"Bir anlýk sinirle yaptým" savunmasý
Mahkemede son sözü sorulan sanýk Hasan Fýrtýna, "Ýstanbul’dan buraya evlenmek için geldim. Olayý bir anlýk sinir haliyle yaptým. Çok piþmaným, böyle olmasýný istemezdim" þeklinde savunma yaptý.
Mahkeme heyeti, sanýðý ‘kadýna karþý kasten öldürme’ suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýna çarptýrdý. Heyet, sanýk hakkýnda herhangi bir iyi hal indirimi uygulanmasýna da yer olmadýðýna karar verdi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


